Cesnaková polievka so zemiakmi
	4 – 5 porcie vhodné aj pre bezlepkárov
	 
	Ingrediencie
	6 – 7 strúčikov cesnaku
	3 – 4 ks zemiaky
	2 vajíčka
	Himalájsku soľ
	Korenie
	1 l Pitnú pramenitú vodu, alebo kurací vývar
	2 krajce chleba !!! Celiatici použijú chlieb vhodný pre celiatikov
	 
	Postup
	Do hrnca si vložíme očistené, nakrájané na kocky zemiaky a zalejeme ich vodou. Posolíme a varíme asi tak 10 minút. Ak sú zemiaky do mäkka uvarené pridáme rozhabarkované vajíčka, necháme ešte prevrieť, pridáme roztlačený cesnak, zamiešame a odstavíme z pece. Ochutíme korením, soľou a petržlenovou vňaťou.
	Kým sa nám polievka varí, nakrájame si 2 krajce chleba (!!! Celiatici použijú chlieb bezlepkový vhodný pre celiatikov) na malé kocky, ktoré si dáme do rúry na suchom  plechu opražiť do ružova. Podávame. Dobrú chuť!
	 
	Moja rada
	Rúru s chlebovými kockami, krutónami (!!! Celiatici chlieb, alebo krutóny, len vhodné pre celiatikov) si kontrolujeme, aby sa nám nespálili. Cesnak dávame do polievka až na koniec, aby sa v ňom zachovali všetky dôležité vitamíny a minerály. Zemiaky z polievky ochutnajte, ak sú mäkké môžete polievku podávať.
	!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	