Otváracie hodiny
Blog

Zemiakové placky od babičky

4 porcie

 

Ingrediencie

1 kg zemiakov

150 g pšeničnej múky

 2 - 3 vajíčka farmárske

5 strúčikov cesnaku

1 cibuľu

1 čajovú lyžičku  majoránky

2  ČL HIMALÁJSKEJ  soli

1 ČL mleté čierne korenie

200 g repkový olej

 

Postup

 

Očistené, na jemno postrúhané zemiaky zamiešame s vajíčkami, korením a himalájskou soľou. Pridávame múku, miešame kým nám nevznikne polotuhé cesto.

Nakoniec pridáme nakrájanú na kocky cibuľu, roztlačený cesnak  a majoránku rozdrvenú v dlani. Znovu vareškou dobre premiešame. Ak sa všetky ingrediencie spojili môžeme piecť placky.

Na panvicu nalejeme olej, dobre rozpálime a vareškou naberáme cesto lejeme na panvicu, tvarujeme  kolieska v priemere 10 – 15 cm, o hrúbke 0,5 milimetra. Opečieme z jednej strany, prevrátime a dopečieme aj druhú stranu  do zlata.

Podávame ešte teplé.

Dobrú chuť?

 

Tip

 

Miesto repkového oleja, môžete použiť olivový olej.

 

Moja rada

Čím viacej dáte do cesta vajíčok, tým budú placky tvrdšie a chrumkavejšie. Ak budete do placiek dávať mäso, vtedy je lepšie mať placky mäkšie, aby sa vám placka ľahko preložila.