Otváracie hodiny
Blog

Zemiakový šalát

4 - 5 osôb

 

Ingrediencie

7 - 8 ks stredne veľkých zemiakov

3 ks stredne veľkých kyslých uhoriek

3 ks vajíčka

1 fľ sterilizovanej mrkvy s hráškom 330 g

3 – 4 lyžice  majonézy

Nálev z uhoriek a sterilizovanej mrkvy s hráškom

Himalájska soľ

korenie

Cukor (štipku)

 

Postup

Do vody dáme variť zemiaky v šupke. Z uvarených zemaikov stiahneme šupku a necháme vychladnúť. Vajíčka si uvaríme na tvrdo, ošúpeme. Zeleninu si uvaríme a nakrájame na kocky, alebo máme už sterilizovanú.

Pripravené zemiaky a vajíčka  pretlačíme cez klasické koliesko na šaláty do misky v ktorej už máme trochu šťavy z kyslých uhoriek, pridáme, cukor, soľ, korenie, na kocky nakrájané uhorky a zľahka premiešame. Pridáme majonézu, premiešame a na koniec vmiešame mrkvu s hráškom, tak aby nám mrkva ostala celá. Ochutnáme a dochutíme podľa potreby šťavou z kyslých uhoriek a šťavou zo zeleniny.

 

Moja rada

Zemiaky varíme v šupke asi 20 minút, či sú dosť uvarené skontrolujeme  vpichnutím špajle do stredu zemiaka.

Ak použijete domácu majonézu a uhorky nakladné s jablkovým octom, bude šalát vhodný aj pre celiatikov.

Pre diabetikov použite stéviu, alebo brezový cukor.

Tip

Miesto majonézy môžete použiť kyslú pochúťkovú smotanu, ktorá šalát odľahčí.

zemiakový šalát

zemiakový šalát

zemiakový šalát

zemiakový šalát