Otváracie hodiny
Blog
Veľkonočná hrudka
 
 
Niekde ju poznajú aj pod názvom syreny, syrec, syrek.
Keďže je súčasťou slávnostnej misy, ku mäsu, na Slovensku sa pripravuje hrudka  na slano a sladko. Tento recept som dostala od susedky a už niekoľko rokov hrudku robím len takto:
 
 
Ingrediencie
 
10 vajec ja používam farmárske
1 l mlieka
2 ČL himalájskej soli
1 ČL cukru trstinového
 
Postup
 
1. Vajcia rozhabarkujeme s himalájskou soľou a trstinovým cukrom a vlejeme do horúceho mlieka variť. 
2. Stále miešame až sa masa bude podobať na praženicu.
3. Ak nám počas varenia masa zhustne, precedíme ju cez gázu /utierku/ a sitko.
Necháme stiecť v zaviazanej utierke od prebytočného mlieka. 
 
Po vychladnutí podávame ku šunke, so zeleninou, s chrenom, cviklou
Prajem Vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov s hrudkou z farmárskych vajec.
Dobrú chuť.
 
Moja rada
Ja robím čisté, ale vy si tam môžete pridať rôzne bylinky, ako  petržlen, pažitku, ligurček a oregano.
 
 
Syreny VEĽKONOČNÉ
 
hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka

hrudka