Veľkonočná hrudka
Niekde ju poznajú aj pod názvom syreny, syrec, syrek.
Keďže je súčasťou slávnostnej misy, ku mäsu, na Slovensku sa pripravuje hrudka na slano a sladko. Tento recept som dostala od susedky a už niekoľko rokov hrudku robím len takto:
Ingrediencie
10 vajec ja používam farmárske
1 l mlieka
Postup
2. Stále miešame až sa masa bude podobať na praženicu.
3. Ak nám počas varenia masa zhustne, precedíme ju cez gázu /utierku/ a sitko.
Necháme stiecť v zaviazanej utierke od prebytočného mlieka.
Prajem Vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov s hrudkou z farmárskych vajec.
Dobrú chuť.
Moja rada
![hrudka recept](https://www.allium.sk/img/2620190310_080929.jpg)
![hrudka](https://www.allium.sk/img/320190310_081639.jpg)
![vaječná hrudka](https://www.allium.sk/img/2520190310_082756.jpg)
![hrudka velkonocna](https://www.allium.sk/img/1820190310_083100.jpg)
![veľkonočná hrudka](https://www.allium.sk/img/520190310_083409.jpg)
![hrudka na slano](https://www.allium.sk/img/6120190310_163259.jpg)