Otváracie hodiny
Blog

Zemiaková polievka

 

Ingrediencie

5 ks stredne veľkých  zemiakov

3 ks bobkového listu

Himalájskej soli

Celé čierne korenie (peper)

5 guličiek nového korenia

Pitnej vody, alebo vývaru

2 dl mlieka

2 PL hladkej pšeničnej múky

250 ml smotany

1 PL octu

1 ČL cukru

 

Postup

Do hrnca si nalejem vodu, zemiaky očistené a nakrájané na kocky. Pridám koreniny, bobkový list, nové a celé čierne korenie, soľ a pod pokrievkou dusím. Keď sú zemiaky skoro uvarené prilejem vodu, mlieko, alebo vývar. Polievku zahustím zátrepkou (v mlieku rozmiešaná múka), varím do vtedy, pokým sa múka a zemiaky neuvaria.

Na koniec ešte nasypem trošku cukru, polievku zjemním smotanou, dochutím octom, dozdobím s nasekanou petržlenovou vňaťou a zjeme.

zemiaková polievkazemiaková polievka

zemiaková polievka

zemiaková polievka

zemiaková polievka