Pečená krkovička | obedy recepty
	 
	Ingrediencie
	 
	700 g krkovičky (tenkej, dlhej)
	200 g mrkvy
	150 g póru (alebo petržlenu)
	Soľ
	Mletá rasca
	50 g cesnaku
	150 g cibule
	Sáčok na pečenie
	 
	Postup
	Mrkvu očistím, pór umyjem. Do krkovičky urobím tenkým nožikom 2 otvory. Jeden naplním pórom, druhý mrkvou. Pretŕčajúcu mrkvu a pór odrežem. Spolu s očistenou cibuľou, preseknutým cesnakom ich narežem na kolieska a kocky. 
	Pridám ich do sáčka na pečenie a na to položím osolenú, okorenenú a prešpikovanú krkovičku. Sáčok uzavriem a pečiem pri 180 °C približne hodinu. Čím je krkovička hrubšia, tým je čas pečenia dlhší. Mäkkú vyberiem, rôsol so zeleninou dám variť do menšieho množstva vody, rozmixujem, dochutím.
	 
	 
	Pažítkové pučené zemiaky
	 
	Ingrediencie
	 
	Zemiaky
	voda
	soľ
	pažítka
	 
	Postup
	V osolenej vode uvarím očistené prekrojené zemiaky. Z uvarených zemiakov vodu celkom nezlejem, pridám umytú nasekanú pažítku, pučidlom ich roztlačím (popučím) a premiešam. Pažítka sa v zemiakoch zaparí a tým dostanú pažítkovú vôňu.
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	 
	
	 
	
	 
	 
	