Blog

Tvarohový koláč s jahodami | tvarohový koláč s ovocím

 

Suroviny na základný piškótový korpus:

5 vajec

5 PL polohrubej múky !!! Celiatici použijú bezlepkovú múku.

5 PL kryštálového cukru

 

Postup

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vmiešame múku metličkou. Rúru si predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na plech s vyšším okrajom vymastený a vysypaný múkou.

 

Suroviny:

Jahodový džem

Čerstvé jahody

 

Suroviny na plnku:

500 g hrudkovitého tvarohu

200 g kokosu

1 tortové želé (želatína) + 100 ml vody + 200 ml mlieka + 100 g cukru (želatínu rozpustíme podľa návodu)

5 vanilkových cukrov

1 škoricový cukor

250 ml smotany na šľahanie 33 %

 

Postup

 

Do misky si dáme tvaroh, kokos, vanilkový cukor, škoricový cukor, vyšľahanú šľahačku a prechladnutú želatínu.

Upečený, vychladnutý korpus potrieme hrubšou vrstvou jahodového džemu, na vrch rovnomerne rozotrieme pripravenú plnku a jahody povtláčame do štvorca s priemerom 6 - 7 cm.  Následne necháme v chladničke na 3 – 4 hodiny stuhnúť.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

Nakrájame a pochutíme si.

 

tvarohový koláč | jahodový cheesecake | koláč so želatínou

 

recepty od babicky

 

tvarohový koláč

 

tvarohový koláč | koláč s jahodami | koláč so želatínou