Blog

Nepečený jahodovo banánový cheesecake

 

Suroviny na základné cesto zo salka

1 plechovka salka

4 balíčky marína keksov !!! Celiatici použijú keksy len vhodné pre celiatikov

Na potretie pláta: 2 PL jahodovej marmelády

Veľkosť tortovej formy: priemer 20 cm

 

Plnka 1: Tvarohovo maslová

250 g masla

100 g práškového cukru

vanilkové cukre

200 g polotvrdého hrudkovitého tvarohu

100 g hrozienok, alebo brusníc

 

Plnka 2: Šľahačková

500 ml šľahačky

100 g práškového  cukru !!! Celiatici použijú cukor vhodný pre celiatikov

4 stužovače !!! Celiatici použijú stužovače len vhodné pre celiatikov

100 g ovocia (banány, jahody, kivi) na vtláčanie do šľahačky

 

Postup

Z maríny keksov si pripravíme strúhanku, do nej vpracujeme salko a vypracujeme na tuhšie cesto. Rozvaľkané cesto môžeme rôzne formovať. Neodkladáme ho, ale hneď použijeme.

 

Postup skladania torty: pripravíme 4 pláty vo veľkosti tortovej formy (priemer 20 cm).

Do tortovej formy dáme prvý plát, ktorý potrieme maslovo tvarohovou plnkou s ovocím, prikryjeme druhým plátom, ten potrieme hrubšou vrstvou marmelády (1 mm) a prikryjeme tretím plátom, na ktorý navrstvíme z 2/3 objemu tuhou šľahačkou s cukrom a stužovačmi, do ktorej vtlačíme ovocie a dorovnáme zvyšnou šľahačkou, ktorú prikryjeme štvrtým plátom. Zľahka pritlačíme a vrch dozdobíme hnedou a bielou roztopenou čokoládou. Necháme stuhnúť. Tortu naporcujeme, až tak vyberieme z formy.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov 

 

nepečený jahodovo banánový cheesecake | cheesecake | jahodovo banánový cheesecake

 

nepečený jahodovo banánový cheesecake

 

jahodovo banánový cheesecake | nepečený jahodovo banánový cheesecake