Otváracie hodiny
Blog

Veľkonočný baránok z tvarohového cesta

 

Ingrediencie

250 g masla

250 g kryštálového cukru

250 g odtučnený tvaroh

250 g polohrubej múky

3 ks vajcia

2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

50 g vlašských nasekaných orechov

Citrónová kôra

 

Postup

Maslo a tvaroh dáme do misky a s vajcami a cukrom dobre vymiešame. Do zmesi pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy a nastrúhanú citrónovú kôru.

Formu na baránka vymažeme maslom a vysypeme múkou. Následne  formu na baránka naplníme pripraveným cestom  a zarovnáme.

Baránka pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C asi 45 minút. Z  rúry upečeného baránka vyberieme a vyklopíme a dobre pocukrujeme a ozdobíme mašľou. Či je baránok upečený si skontrolujte pichnutím špajdli do stredu baránka, ak sa vám ešte cesto na špajdľu lepí, dajte baránka ešte chvíľu dopiecť.

 

Tip

Na baránka, bábovku, či mazanec sa používajú rôzne cestá, ale tento je môj najobľúbenejší.

Ja používam na ozdobenie snehovú polevu:

 

Ingrediencie

Na 1 bielko  dávam

100 g práškového cukru.

Šťavu z citróna podľa chuti, poleve dodá kyselkavú chuť.

Vo vodnom kúpeli robím sneh z troch bielok a 300 g práškového cukru  a trochu citrónovej šťavy.

Následne polevu dávam do vrecúška a ozdobujem baránka. Oči mu robím z hrozienok namočených v čokoláde, alebo kúpim  lentilky, alebo si sama vyrobím z čokolády malé očká. Poprípade používam klinčeky. Na ústa dávam ružovú čokoládu. Dochutiť cukor môžete aj vanilkou.

Príjemné Veľkonočné sviatky. Nech sa Vám podarí upiecť ten najlepší, najkrajší baránok.

baránok

baránok

baránok

baránok

baránok

baránok

baránok