Otváracie hodiny
Blog

Segedínsky guláš

 

Ingrediencie

600 g mäsa (bravčové pliecko a bôčik)

250 g kyslej kapusty

1 PL masti

1 stredne veľká cibuľa

Himalájska soľ

Rasca mletá

1 PL sladká paprika

1 dl vody

1 PL múky hladkej na zápražku

 

Postup

Na masti som spenila na jemno nakrájanú cibuľu, pridala som sladkú papriku a na to nakrájané na kocky mäso, všetko spolu som orestovala, zaliala vodou a nechala dusiť. Kapustu som si nasekala na menšie časti a pridala som k mäsu, posolila som, pridala som rascu, nechala som všetko spolu dusiť do mäkka. Zahustila som  pripravenou zátrepkou (je to vo vode rozmiešaná hladká múka). Na koniec som zjemnila smotanou a ochutnala.

Ako príloha sa dáva knedľa, chlieb, žemľa, alebo zemiaky.

 

segedínsky guláš

segedínsky guláš

segedínsky guláš

segedínsky guláš

segedínsky guláš

segedínsky guláš