Otváracie hodiny
Blog

Špenátová polievka

5 porcií

 

Ingrediencie

500 g čerstvého špenátu

100 ml oleja

150 g cibule

50 g cesnaku

3 ks vajec

50 g hladkej múky

250 ml smotany

30 g soli

3 g čierneho mletého korenia

400 g zemiakov

Vodu podľa potreby približne 2,5 l

 

Postup

Opláchnutý špenát preseknem, cibuľu očistím, na drobno narežem a na oleji spením. Ku spenenej cibuli pridám špenát, ošúpané na kocky narezané zemiaky (maximálne a kocky 1,5 cm). Všetko  zalejem vodou, osolím, okorením a povarím.

Do skoro uvarených zemiakov, pridám na plátky narezaný cesnak a rozmiešanú múku so smotanou. Povarím 5 až 10 minút.

Vo vode uvarím vajíčka na tvrdo, preseknem ich na polovicu a pridám do uvarenej polievky.

 

Tip

Stratené vajcia varím v slanokyslej vode, ktoré preseknem na menšie časti a pridávam ich do uvarenej polievky.

špenátová