Otváracie hodiny
Blog

Šalát z červenej kapusty s kôprom a smotanou (jogurtom)

 

Ingrediencie

Červená kapusta

Čerstvý kôpor 

Pažítka (mladá cibuľka)

Olej

Pochúťková smotana, alebo biely jogurt 

Soľ

Cukor

Ocot  !!! Celiatici použijú jablčný, alebo vinný ocot

 

Postup

Kapustu nastrúhame na drobno. Pridáme na drobno nakrájaný kôpor, pažítku, alebo cibuľku. Dochutíme soľou, cukrom a octom.

Premiešame a polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť.

Do vychladnutého vmiešame pochúťkovú smotanu, alebo jogurt.

!!! Celiatici použijú, suroviny vhodné pre celiatikov

 

 

 

Detský šalát z kyslej kapusty a jablka

 

Ingrediencie

2 misky kyslej kapusty

1 miska očisteného nahrubo nastrúhaného jablka (hrušky)

Soľ

Cukor

Olej

 

Postup

Kyslú kapustu jemne presekneme. Jablká, alebo hrušky očistíme, na hrubo nastrúhame. Kapustu zmiešame s jablkami a dochutíme soľou, cukrom, olejom a opäť zamiešame.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

šalát z červenej kapusty

 

šaláty z kapusty