Otváracie hodiny
Blog

Pomazánka z červenej kapusty 

 

Ingrediencie

Červená kapusta

Kôpor 

Pažítka, alebo mladá cibuľka

Olej

Majonéza, alebo pochúťková smotanu 

Soľ

Cukor

Ocot !!! Celiatici použijú jablkový, alebo vinný ocot.

Cesnak

 

Postup

Kapustu nastrúhame, alebo nasekáme na drobno. Pridáme na drobno nasekanú pažítku, kôpor, alebo cibuľku. Dochutíme soľou, cukrom a octom.

Premiešame a polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť.

Vychladené premixujeme a pridáme roztlačený cesnak, majonézu, alebo smotanu.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

Jablkovo-tvarohová pomazánka

 

Ingrediencie

Tvaroh (hrudkovitý)

Pochúťková smotana

Jablká

Trošku cesnaku

Soľ

Mleté čierne korenie

 

Postup

Do hrudkovitého tvarohu pridáme načistené nastrúhané jablká, pochúťkovú smotanu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie. Rozmixujeme a natrieme na bagetku, alebo rožok. Ozdobíme jablkom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.

!!! Celiatici použijú bagetku, alebo rožok, vhodné pre celiatikov

 

pomazánky z kapusty

jablkovo tvarohové pomazánky