Blog

Dreňový ovocný pohár

 

Ingrediencie

Čerstvé ovocie (jahody, maliny, broskyne)

Posekaná dreň

Biela čokoláda s brusnicami

Farebný sirup, alebo likér

Cukor

Vanilkový cukor

Škoricový cukor

Sáčok, alebo fóliu na ovocnú dreň a na čokoládu

 

 

 

Príprava drene:

Rozmixujeme ovocie  dochutené s cukrom, vanilkou, škoricou, alebo alkoholom – likérom dáme do sáčka v tenkej vrstve a necháme zmraziť. Po stuhnutí sáčok odstránime. Dreň nalámeme, rozsekáme.

Príprava bielej čokolády:

Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou, zamiešame brusnice a vylejeme na dosku s fóliou a necháme stuhnúť. Zo stuhnutej čokolády fóliu odstránime. Čokóládu nalámeme na malé kúsky.

 

Postup prípravy dreňového pohára

Na dno pohára si dáme nakrájané ovocie, na to  rozsekanú dreň, nalámanú bielu čokoládu, opäť rozsekanú dreň. Na dreň nalejeme farebný sirup (farebný likér) tak, aby nám sirup stekal po stenách pohára. Nasypeme ovocie, ktoré prikryjeme vrstvou vyšľahanej šľahačky. Pohár dozdobíme oplátkami, alebo čokoládou.

 

 

 

Flambovaný ovocný pohár

2 porcie

 

Ingrediencie

350 g ovocie

1 PL práškového cukru

50 g masla

Z jedného vajíčka bielko

2 PL kryštálového cukru 

8 ks piškót !!! Celiatici použijú vhodné pre celiatikov

 

 

 

Postup

Na drobno nakrájané ovocie opražíme na masle, pridáme práškový cukor.  Môžeme pridať aj likér a dochutíme škoricou, alebo mletým badyánom, vanilkou, či klinčekom.

Na dno pohára dáme niekoľko piškót a navrstvíme opraženým ovocím.  Pridáme sladký sneh vyšľahaný z bielka a  cukru. Oflambujeme flambovacou pištoľou.

!!! Celiatici použijú suroviny vhodné pre celiatikov

 

dezerty recept

 

dezert do hrnečku

 

ovocný pohár

 

ovocne pohare

 

ovocne pohare recepty

 

ovocný pohár so šľahačkou

 

ovocné poháry

 

flambovanie

 

recepty na dezerty

 

recepty a moučniky

 

ovocné poháre recepty

 

dezert do skleničky

 

nepečený dezert

 

nepeceny dezert v pohari

 

sladké recepty

 

dezerty v pohari