Blog

Hovädzí stejk so zeleninou

1 porcia

 

Suroviny

250 g hovädzie (roštenec)

Soľ

Mleté čierne korenie

 

Ako príloha:

varené zemiaky, anglická zelenina (mrkva, zelená fazuľka, brokolica)

 

Postup

Kus mäsa narezaného naprieč vlákien o hrúbke od 5 mm do 2 cm.

Stejk si mierne naklepeme a pripravíme ho prudkým opečením z obidvoch strán na panvici, rošte, alebo grile.

Ak je jedna strana opečená, stejk obrátime a po povrchu ho posolíme a okoreníme.

 

Podávame so zemiakmi a anglickou zeleninou (mrkva, zelená fazuľka, brokolica).

 

Podľa druhu tepelnej úpravy

  1. Ťažký – hart – krvavý steak, mäso je na reze dookola hnedé, vo vnútri surové, krvavé.
  2. Medium anglický – mierne prepečený, mäso je na reze hnedé, v strede ružové, nevyteká krvavá šťava.
  3. Ľahký prepečený – mäso je na reze hnedastej farby, vyteká hnedá šťava.
  4. Suchý, modrý, blú, prepečený – mäso je na reze hnedé bez šťavy.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

hovädzí steak so zeleninou

 

steak so zeleninou

 

steak recepty

 

steak s bylinkami recept