Blog

Šopský šalát 

8 – 10 porcií

 

Ingrediencie

200 g paradajky

100 g papriky

100 uhorky

200 g feta syr (nalámať)

1 dl olivový olej

2 cl ocot (jablčný, vinný, šalotkový) !!!Celiatici použijú len ocot vhodný pre celiatikov.

30 g soli

2 g mleté čierne korenie

100 g zelená vňať (cibuľka, pažítka)

 

Postup

Zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Prelejeme olejom, pridáme ocot, soľ, mleté čierne korenie, alebo feferónku !!!Celiatici použijú len feferónku vhodnú pre celiatikov. Pridáme nalámaný Feta syr, zamiešame, posypeme nasekanou zelenou vňaťou.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

šopský šalát

 

šopský šalát

 

sopsky salat

 

sopsky salat recept