Grécky šalát 
	10 porcií
	 
	Ingrediencie
	200 g šalátovej uhorky
	200 g zelenej papriky
	200 g kapie
	200 g cibuli
	200 g cherry paradajky
	 
	Nálev
	Ingrediencie
	100 g olivového oleja
	50 ml citrónovej šťavy (0,5 dl)
	40 g soli
	5 g mletého čierneho korenia
	 
	Ingrediencie
	300 g syru Feta (nalámaného)
	100 g tmavých nalámaných olív 
	Na ozdobenie petržlenovu vňať
	 
	Postup
	Zeleninu nakrájame na rovnomerné kusy. Postupne ju dáme do misky, polejeme olejom, šťavou z citróna, posolíme a okoreníme. Všetko spolu premiešame. Posypeme nalámaným syrom Feta a olivami.
	Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
	Okoštujeme
	 
	
	 
	
	 
	