Blog
Granátové jablko
Odborne marhaník granátový
 
Granátové jablká uznáva tradičná čínska medicína aj Ayurvéda. Jeho pozitívny vplyv na ľudský organizmus bol preskúmaný mnohými vedeckými štúdiami. Patrí medzi najstaršie liečivé rastliny, ktoré ho nazývajú aj rajskou záhradou. 
Liečivé účinky sú nielen z dužiny granátového jablka, ale aj listy rastliny ajadierka. U nás v našej zdravej výžive ho dostanete kúpiť vo forme 100 % šťavy. Malé guľôčky v granátovom jablku majú lepkavú červenú šťavu lahodnej chuti. V zimnej sezóne ho dostanete kúpiť aj čerstvé.
V mieste kde prirodzene rastie dorastá až do výšky 6 metrov. Angličania ho nazývajú pomegranate a patrí medzi najobľúbenejšie druhy ovocia. Patrí medzi ovocia so zázračnými
účinkami na podporu a regeneráciu pokožky.
 
 
Obsahuje
 
Bielkoviny, tuky, sacharidy, vodu, vlákninu, minerály, železo, zinok, selén, vápnik, horčík, mangán, fosfor, draslík, kremík, omega 6 mastné kyseliny vitamíny B, C, E, kyselinu listovú a kyselinu pantoténovú.
 
 
Jablko pri pravidelnej konzumáicí dokáže
 
- podporiť regeneráciu pokožky
- upraviť zažívanie, trávenie a vyprázdňovanie
- zlepšuje a stimuluje krvný obeh
- podporuje správnu funkciu ľadvín
- urýchľuje liečbu zápalov 
- znižuje hladinu cholesterolu
- zbavuje telo škodlivých látok
- pôsobí ako prevencie kardiovaskulárnych chorôb
- bráni kornateniu tepien
- znižuje riziko vzniku rakoviny
- podporuje krvotvorbu
 
Plod granátového jablka zaraďte do jedálnička a budete ho využívať ako každé iné ovocie na jedenie a pitie.
Pridávať ho môžete do jogurtov, šalátov, nátierok a mäsa.
 
Granátové jablko