Blog

Tvarohovo – jogurtový dezert

2 porcie

 

Ingrediencie

Tvarohový krém

200 g jemného tradičného tvarohu

1 vanilkový cukor

20 g nastrúhaného  kokosu (kokosová múčka)

 

Jogurtový krém

100 g bieleho jogurtu

1 zrelý banán

1 PL  medu

1 ČL škorice

 

Na spodok pohárov a dozdobenie 

100 g sušienok  !!! Celiatici použijú sušienky, len vhodné pre celiatikov.

1 PL  malinového sirupu

 

Postup

Tvarohový krém

Jemný tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a strúhaným kokosom, vznikne nám hustý, vzdušný krém.

 

Jogurtový krém

Banán ošúpeme a roztlačíme vidličkou, alebo rozmixujeme, zmiešame s jogurtom, škoricoumedom, vznikne nám jemný krém.

 

Vrstvenie pohárov

Zoberieme pripravené dezertné poháre. Na spodok pohára dáme rozdrvené sušienky, ktoré  prikryjeme  tvarohovým krémom.

Na krém  uložíme kolieska banánu a prikryjeme ich vrstvou jogurtového krému.

Poháre dozdobíme nasekanými lúpanými mandľaminalámanými sušienkami, polejeme domácim malinovým sirupom,  a dáme do chladničky vychladnúť.

Pochutíme si!

 

Tip

Ja používam maslové sušienky, grahamové, alebo aj sušienky z lineckých koláčikov, obľúbené sú aj sušienky z medvedích labiek a pre celiatikov doporučujem len bezlepkové.

 

Moja rada

Tento  dezert je vhodný aj pre návštevy, je vhodný napríklad ako sladké raňajky, desiatu, alebo olovrant.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

tvarohovo jogurtový dezert | dezert | tvarohový dezert | jogurtový dozert

 

tvarohovo jogurtový dezert | tvarohový dezert | jogurtový dezert | malinový sirup

 

tvarohový dezert

 

dezert v pohári

 

 

tvarohovo jogurtový dezert | dezert s banánmi | tvarohový dezert | jogurtový dezer | dezert s kokosom