Blog

Jelenie ragú na červenom víne

10 porcie

 

Ingrediencie

1,5 kg jelenie mäso

500 g cibuľa

500 g mrkva

200 g petržlen

200 g zeler

100 g paradajka

50 g paprika

10 g borievka  (jalovec)

2 dl červené víno

100 ml olej

1 g čili (puder)

30 g soľ

Majzéna na zahustenie

Voda

200 g tvrdý syr (eidam) !!! Celiatici použijú syr vhodný len pre celiatikov.

 

Postup

Mäso si nakrájame na kocky o veľkosti 1,5 cm. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie, urobíme cibuľový  základ, pridáme mäso, opečieme, zalejeme časťou vína, vody a dusíme cca 30 min.

Počas dusenia pridáme soľ, čili, borievku, na kolieska nakrájané paradajky, na rezance papriku. Táto zelenina by sa mala rozdusiť  spolu s cibuľou. Ak je mäso polomäkké, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, víno a pokrm udusíme do mäkka.

Mäkký pokrm zahustíme majzénou (solamylom). 

Hotovú porciu dáme do zapekacej misky, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme 2-3 minúty pri 180 °C.

Príloha je najmä chlieb, bagety, alebo aj knedlík.

Okoštujeme!

!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov 

 

jelenie ragú

 

jelenie mäso

 

jelenie stehno recept

 

jelenina na víne

 

jelenie na víne recept

 

ragú a zelenina

 

varene ragu

 

jelenie ragú