Blog

Dezert s mascarpone, banánmi a jahodami

2 porcie

 

Ingrediencie

125 g mascarpone

200 ml šľahačkovej smotany (33 %)

2 balíčky vanilkového cukru

2 banány

100 g jahôd

100 g  sušienok !!! Celiatici použijú sušienky vhodné, len pre celiatikov.

 

Na dozdobenie

20 g čokolády  !!! Celiatici použijú čokoládu vhodnú len pre celiatikov.

5 g nasekaných lúpaných mandlí

 

Postup

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme mixérom spolu s vanilkovým cukrom a mascarpone. Vznikne nám tuhý krém.

Do pohárov postupne navrstvíme  nalámané sušienky, na to dáme mascarponový krém, potom kolieska banánov, ktoré prikryjeme mascarponovým  krémom.

Na krém poukladáme jahody a najvrchnejšia vrstva bude mascarponový krém.

Poháre dozdobíme plátkami čokolády, nasekanými lúpanými mandľami, prípadne kakaom, škoricou a mätou. Dezert necháme v chladničke, aby nám sušienky dobre zmäkli.

Pochutíme si!

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

mascarpone dezert | jahodovo banánové mascarpone

 

mascarpone dezert

 

mascarpone dezert

 

mascarpone | jahodovo banánové mascarpone | dezert s macarpone