Blog

Jahodová panna cotta 

2 porcie

 

Ingrediencie

Smotanová panna cotta

150 ml plnotučného  mlieka

50 g kryštálového cukru

2 ČL  práškovej želatíny, alebo plátkovej želatíny

120 ml smotany na šľahanie

1 vanilkový cukor

 

Jahodová  poleva pyré želé

200 g mrazených  jahôd

2 PL kryštálového  cukru

1 PL kukuričného škrobu

1 dl čistej studenej  vody

 

Na dozdobenie

čerstvé jahody, nasekané lúpané mandle, mätu

 

Postup

Smotanová panna cotta

V malom hrnci zohrejeme (nevaríme!) mlieko s cukrom.

Do malej mištičky nalejeme 2 PL vlažnej vody, do ktorej  vsypeme  želatínu a necháme  5 minút napučať (alebo  sa riadime podľa návodu na obale).

Napučanú želatínu zamiešame do zohriateho mlieka, nie vriaceho, hrniec  odstavíme z plameňa, k mlieku prilejeme smotanu, vanilkový cukor, alebo extrakt a premiešanú zmes rovnomerne rozlejeme do pohárov.

Poháre s panna cottou dáme do chladničky stuhnúť  podľa potreby, približne na 6 hodín.

 

Jahodová poleva pyré želé

Jahody a cukor dáme do hrnca, necháme prevariť a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dáme naspäť na plameň a zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme si rozmiešali vo vode a krátko povaríme.

Prechladnuté pyré nalejeme na stuhnutú pana cottu.

Dozdobíme jahodami a nasekanými lúpanými mandľami.

Pochutíme si!

 

Tip

Na polevu, želé, pyré, želatinovú ovocnú zmes môžeme použiť aj čerešne, maliny, mango, alebo čučoriedky.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

jahodová panna cotta | panna cotta | dezert zo smotany a želatiny

 

panna cotta | jahodová panna cotta | dezert so smotanou | želé

 

dezert v pohári

 

jahodová panna cotta

 

jahodová panna cotta | dezert zo smotany | jahodový dezert | želé | jahodové pyré